oost 2a

Geweldige dag met de Wensambulance

Bericht geplaatst op: 10-19-2020, 22:17 uur

Maandag 6 juli mocht ik, als vrijwilligster van het hospice, mee met de wensambulance voor de wens van een gast in het hospice om nog een keer de boerderij en de voetbalclub te bezoeken. Onze gast heeft circa 10 jaar geholpen op de boerderij in Ees. Het is een melkveebedrijf met nu 190 koeien. Hij werd ontvangen door de boer, boerin, zijn vrouw, zijn zoon met vriendin, zijn broer en schoonzus en de 190 koeien die voor deze gelegenheid vanuit de wei naar de stal werden geroepen. Dat was een heel spektakel waarvan onze gast intens genoot. Daarna in de stal tussen de koeien koffie gedronken.

Om 12.30 uur zijn we naar de voetbalclub Ees  gereden waar hij vele jaren heeft gevoetbald als keeper en ook een poosje de jeugd heeft getraind. Daar was een ontvangst met teamgenoten en zijn schoonouders geregeld. Onze gast wilde graag nog een keer in het doel staan deze wens is ook uitgevoerd.

Als afsluiting van de dag zijn we nog even naar het graf van hun zoontje gereden. Dit was erg emotioneel.

Het was een mooie zonnige dag met af en toe een fikse bui. Onze gast had de hele dag een lach op zijn gezicht. Ik heb veel respect voor de vrijwilligers van de wensambulance, ze kwamen helemaal uit Rotterdam en hebben hem en zijn  familie een warme herinnering gegeven.

Nicolette, vrijwilligster ’t Huis van Heden